Middag

Idag gjorde vi det vi fick till uppdrag att göra på bröllopet, att bjuda brudparet (Helena & Peter) på middag i augusti. 

På menyn:

Förrätt:
Sallad med räkor och  chili creme fraiche 

Huvudrätt:
Tacogratäng, grönsaker, guacamole, chili creme fraiche, taco chips mm.

Efterrätt:
Två sorters melon och glass

Hur mysigt och trevligt som helst var det, och nu har man ju ätit igen så man håller på att spricka. Å Per han köpte ju lite godis hem och inte kan man låta bli det även att man är hur mätt som helst. Till maten fick våra gäster vin och öl medan jag och Per drack alkoholfritt. Lite x-box spel blev det och musik lyssnande. En mycket trevlig kväll som vi inte kan klaga på, gästerna var nöjda så då kan ju inte vi vara annat än mycket nöjda =)

Nu parkeras soffan för en ny svälla kväll.....

 

Barnvagn, föräldrarutbildning och färjan

Barnvagnen har kommit idag jiiihooo.... Hämtade den så nu står den här och väntar på en liten bebis som vill åka i den =) Vi är mycket nöjda än så länge haha.

Föräldrar utbildning träff två ägde rum idag. Vi gick igenom smärtlindring och andning. Massage, bad och dusch blir det nog för mig i början sen får vi se hur länge jag klarar mig tills jag skriker efter en epidural. Akupunktur kanske men hmm är ju rädd för nålar så vette tusan om jag kommer våga. Nåja vi får se vad som händer. Morfin vill jag då inte ha....

Var på färjan och åt trerätters middag, håller på att spricka av mätthet, fattar inte varför man ska äta så mycket för. Nåja 50% på hela menyn var det =) mycket bra. Mycket trevligt var det, vi var tre par som var ut. Dock tidig kväll efter som att vi e gravida och dom två andra paren har barn. Alltid kul att göra något annat.....

Nu blir det att bara svälla i soffan tills tröttheten smyger sig på allt för mycket så det blir sängen nästa.

 

Besök hos barnmorskan

Först luncha vi med Therese som kommit upp från Sundsvall, en trevlig tjej =) sen vart det utgång med Mio å sen ett besök hos barnmorskan. Vi pratade om förlossningen och om hur jag och Per bör prata med varandra för att sedan fungera som ett super team på förlossningen. All prover var super bra och bebisen hjärta dunkade på, så mysigt att höra dom där slagen å veta att h*n finns där =) Vi fick igenom förlossningsbrevet och hon tyckte det var jätte bra, ändrade bara lite nu när jag kom hem å så mejla jag över det till förlossningen. Skrev även ut det så vi har det i väskan som är packad om det skulle ha blivit något fel i teknikens värld...Man vet ju aldrig med datorer haha.

Nästa, sängen.....

Vecka 37

Då var vi inne i vecka 37+0, tre veckor kvar....ned räkningen är igång haha. Har haft sammandragningar korta intensiva som kommit ofta, vart helt slut så när jag kom hem var det sängen och lite massage av Per i svanken gjorde susen. Somnade i ca 2 timmar. Hur ska man egentligen orka ens en timme å kanske så tar förlossningen 24 timmar eller längre. Hoppas på att det går rätt fort men inte allt för fort heller. 

Allt är fixat här hemma, det enda som saknas är att vi skulle behöva skriva förlossningsbrev men det känns så svårt att veta vad man ska skriva och på vilket sätt. Tänkte försöka få ner något tills imorgon då vi ska till barnmorskan för rutin kontroll. Säkert blir det provtagning *usch* jag som hatar nålar, är den mest svår stuckna människa som lever tror jag haha. Sen får vi lyssna på hjärtat, det är mysigt å höra =)



Blöjor och Övertorneå besök

Upp klockan 7:00 i morse och en trött man hade jag i sängen, han orkade inte äta frukost med mig. Men hade det inte varit för den jäkla förbaskade tentan som jag skjutit upp så hade väl inte jag heller orkat mig upp haha. Har suttit i fyra timmar och skrivit tenta, mellan 9:00-13:00, tungt var det och det där lilla livet i magen levde om som tusan och kissnödig vart jag hela tiden. Inge kul när h*n klämmer åt blåsan så det känns som att den ska spricka. Nåja, tentan kan ha gått hur som helst men hoppas på det bästa!

När jag kom hem fick vi städa upp lite efter som att vi skulle få främmande =) Min faster och kusin från Övertorneå kom på besök. Dom älskade också vår lägenhet som jag också gör. Hur ska jag någonsin kunna flytta härifrån?! Vi fikade och umgicks var mycket trevligt =)

Nu på kvällen var jag och Per å handlade, köpte BLÖJOR 90 pack, hihi nu får vi ju göra sådant. Fick veta på föräldrarutbildningen att BB inte har blöjor, som jag tycker låter konstigt men jaja vi lär ju behöva massor med blöjor så bara att investera ett stort lager redan nu. Bebisens säng står färdig och väntar på att få natta en liten en =) Nu längtar vi SÅÅÅÅÅÅ tills h*n kommer ut.

            

Föräldrarutbildning

Idag ska vi för första gången gå på föräldrar utbildning som ordnats av vår MVC, ska bli intressant å se vad det kommer innebära. Själv har jag ju läst på en del, men tror det kan blir lite små mysigt att gå dit med Per. Vi vet ju inte riktigt vad som väntar oss men det kommer säkert gå bra =)
Igår var en jobbig dag, var konstigt nog ledsen hela dagen. Som sagt tidigare så svänger humöret och känslorna hur som helst när man är gravid. Tur att jag har världens bästa MAN vid min sida =) 

Fortsättning följer........

Allt gick bra på föräldrarutbildningen, men shit vad ont jag fick i bäckenet när jag satt där, tänkte att nu kanske det är dags. Under tre timmar kom dessa smärtor 1-2 gånger så det verkade inte vara något på G utan mest troligt bara för värkar. Barnmorskan tog upp om de olika faserna som man går igenom under förlossningen, det mesta visste jag men ändå lite nytt å hon visade hur bebisen roterar i bäckenet med en docka och ett bäcken. Tror dock det var bra för Per för han e ju inte lika intresserad av att läsa på så mycket haha. Sen tog hon även upp om hur den som är med på förlossningen kan vara ett stöd för den födande kvinnan och att allt är i princip normalt, som att kräkas och bajsa ner sig =( Nästa gång ska vi öva avslappning och andning, lite övningar för just avslappning skulle hon visa så vi kan öva hemma.

Efter utbildningen var vi in på barnenshus och fick ut en låda med varuprover, innehållet var: 12 st pampers blöjor, tvättservetter, en liten söt leksak, en liten filt, en napp, maskindiskmedel och olika broschyrer. Sen kika vi in på suomi soffa, hitta ett fint sängbord som skulle passa våran säng som är rätt unik efter som att min pappa gjort den, men tyvärr så var sängbordet rätt dyrt så det får vänta.

Vi åt middag hos min mamma och sen så fixa jag håret på mig själv och mamma, känns mycket bättre nu =P
Nu blir det filmdags å sen sängen........



Nu har min man lämnat mig =(

För en annan stad, shit vad jobbigt det är utan honom. Tänk att man kan sakna någon så mycket även att man vet att han kommer tillbaka till bara mig. Tror dock det lilla liv som växer i mig gör mig ändå mer känslig, att vara gravid är verkligen som att åka berg och dalbana, ena stunden är allt så mysigt å underbart medan nästa så gråter man floder och känslorna bara väller över en.

Nåja tillbaka till min älskling som åkt ner till Sundsvall vid 7-8 tiden i morse, för att kanske möta sitt nya jobb. Vi får väl se vad han säger när han kommer hem. Dock en skrämmande känsla som väller över mig, "shit ska vi flytta till en ny och främmande stad!" Hur ska det då gå med bebisen, vi känner ju typ ingen där nere som vi kan få hjälp av om vi skulle behöva det. Här hemma har vi våra föräldrar och andra nära och kära som vi litar på, och min mamma som ser så fram emot bebisen. Flyttar vi kommer hon inte få träffa h*n lika ofta som om vi bor kvar. Jaja det kommer säkert att gå hur bra som helst, vi får tänka positivt. Kanske finns någon grupp för nyblivna föräldrar där nere som jag eller vi kan gå och lära känna folk som också har barn. Löser sig säkert men kan inte rå för att jag tvivlar ibland. "Vågar vi inget, så vinner vi heller inget!"

Sist  jag prata med honey bunny hade han just kommit fram och skulle parkera, de var väl kring kvart i två, så nu väntar jag med spänning på att han ska ringa tillbaka och berätta hur det kändes och om Sundsvallarna är ett trevligt folk ha ha ha ha.

Fortsättning följer............  

Nu var min älskling i Ö-vik eller "Foppa land" som han kallade det ha ha ha. Allt hade gått bra i Sundsvall, och staden hade fått högsta betyg. Önskar att jag också fått uppleva det så alla mina tvivel skulle försvinna men tyvärr fick jag ju inte följa med. Tror inte Per hade velat vikariera som barnmorska på sin semester =D 
Det har varit rätt lugnt idag, bebisen har ju rört sig men har inte haft några riktiga sammandragningar så det verkar gå upp och ned med det också. 
Men åter till Sundsvall historien, slutet på nästa vecka måste vi bestämma hur vi vill ha det. Kommer nog att gå många turer fram och tillbaka här hemma angående detta. Nåja vi löser nog detta till det bästa.

Jag har fått äran att vara hundvakt till mammas vovve, å han e ju världens sötaste. Lite läskigt bara när vi var ut och jag skulle slänga bajspåsen i soprummet, vänder mig om och ser att Mio (hunden) går åt sidan och där ligger det lite krossat glas. Blir orolig för honom så jag plockar upp honom och bär honom hela vägen hem, å det var inte så lätt. Trappan upp till oss var också tung men ville ju inte riskera att han trampar in nå glasflisor eller så. när vi kommer in sätter jag honom i badkaret och försöker så noga jag kan att duscha av hans tassar, han har inte visat något än att han fått ont eller så, så vi får hoppas att glaset inte orsakade något.



 

Husdröm

Vi har en dröm, som vi hoppas på kommer att uppfyllas inom 2 år. Vad vi kommit fram till än så länge är att vi vill använda oss av Älvsbyhuset Ägir, ett vinkelhus på enplan efter som att vi anser att en övervåning bara medför tom yta som nästan aldrig kommer att användas. Huset är på 145,7 m², 5 rum och kök var av 4st sovrum (detta efter som att våran andra dröm är att ha 3 barn någon gång i framtiden =)

Huset kommer att ligga på "landet" vid havet, tomten är redan vår men den måste fixas och schaktas så vi exakt vet att det kommer att fungera med just det huset.






Vecka 36

Nu är det bara 4 veckor kvar tills den lille ska komma ut till oss =) Känns helt otroligt att vi snart (förhoppningsvis) kan hålla den lille i famnen samt se hur h*n ser ut. Undra om h*n blir lik mamma eller pappa? 

Är riktigt tungt just nu, h*n skulle gärna få komma ut redan nu. Vi som städat och gjort i ordning både säng och skötbord =) Så mysigt att att planera och drömma hur det kommer att vara när h*n ligger där i sängen och hur det kommer att kännas när vi är mamma & pappa på riktigt.


RSS 2.0